Menu

Menu

ForsideOtto FrelloOtto Frello Tour-kunst i stor størelseFrello sangOtto Frello Tour- Kunst i stor størrelse Otto Frello`s Plads Thomas Frello´s tale ved 100 år´s fødselsdagNyhederBo i OutrupFakta om OutrupOutrup KortProfileringsside om Outrup for tilflyttereBørnepasningErhvervsdrivendeHåndværker og HandelsstandsforeningenMøllegården.... Ældre i OutrupOutrup ErhvervsinvestOutrup SangenOutrup FondenUndervisningLokalhistorieForsyningsselskaberOutrup Udviklingsplan 2020 EgnshistorieKirke og religionAnnoncører her på sidenKollektiv trafikVarde KommuneFonde, foreninger, arbejdsgrupper mv. i lokalområdetIrma Damgaards klummer i Sognebladet 2001 - 2015FritidForeningerMælkestien gennem anlægget på 15 minutterMælkevejenOplevelsesbanken ComevisitOutrup Kultur & IdrætscenterVærd af se omkring OutrupOutrup SogneforeningBlaabjerg UdviklingsrådFritids-og ungdomsklub mv.Bibliotek/BogbusOutrup AntenneforeningGalleriBilleder fra begivenheder i OutrupFoto fra Outrup AnlægGalleri Blåbjerg HKGalleri Outrup BoldklubGalleri Outrup GUBGalleri SpeedwayLokal sport frem til 1 oktober 2023SognefilmLinks til videoer fra OutrupFrello sangForsøgsgalleriKontaktBliv annoncør på denne sideNyheder og kalenderWebmaster
Outrup
nov
14
tor
Foto:

Varde Byråd debatterer grøn fremtid

Konference om grøn industri og udvikling i Varde lokalsamfundet 2030

Varde Byråd inviterer til konference om grøn udvikling den 14. november 2024

Overlevelse eller udvikling i fremtidens lokalsamfund? Det spørgsmål er du inviteret til at debattere den 14. november 2024, når Varde Kommune inviterer til en konference, der sætter fokus på potentialerne i nye grønne industrier og samtidig stiller skarpt på udfordringerne.

Danmark står i de kommende år overfor en stor grøn omstilling, og Varde Kommune har en central geografisk placering i opbygningen af den enorme infrastruktur, som skal flytte energi fra Vestkysten og videre til både ind- og udland.

Derfor inviterer Byrådet i Varde Kommune til en konference den 14. november 2024, hvor blikket bliver rettet frem mod 2030. Temaet for denne konference er den grønne industri, og hvordan denne får betydning for Varde Kommunes lokalsamfund.

Nye industrier kan bringe udvikling og jobs til Varde Kommune, som kan skabe grundlaget for øget bosætning og skattegrundlag.

Men udviklingen bringer også dilemmaer og svære valg. Hvordan får vi både plads til mennesker, natur og nybyggeri, så vi fortsat har levende lokalsamfund, der trives? Det ønsker Varde Kommune at skabe en åben dialog om på konferencen.

Du kan deltage både fysisk og virtuelt

Konferencen bliver afholdt på Campus Varde. 500 kan deltage fysisk i konferencen, men der er også mulighed for at deltage online hjemme fra stuen.

Konferencen består af tre dele:

Mød aktører ved stande i bedste folkemødestil

  • I den første del af konferencen er det muligt at besøge stande og indgå i dialog med eksperter og ildsjæle, der engagerer sig i den grønne omstilling, klima, udvikling af lokalsamfund.

Faglige oplæg om grøn udvikling

  • Ørsted fortæller om de lokale og globale perspektiver i de nye grønne industrier.
  • Kristian Borch, lektor i energiplanlægning på Aalborg Universitet, kommer med et oplæg om lokal forankring og inddragelse ved nye vedvarende energiprojekter.
  • Fra Varde Kommune vil Karoline Klaksvig, direktør for Plan, Kultur og Teknik, og Trine Lyhne, chef for Plan og GIS, fortælle om Varde Kommunes processer ved nye grønne projekter med fokus på borgernes muligheder for at bidrage og gøre sin stemme gældende.

Paneldebat v. Benny Baagø, lokalredaktør hos JydskeVestkysten

  • Et panel bestående af politikere, eksperter, interessenter og borgere debatterer, hvordan Varde Kommune skal udvikle sig.

Undervejs kan både fysiske og virtuelle deltagere indsende spørgsmål og kommentarer.

Hvor og hvornår

Konferencen finder sted torsdag den 14. november kl. 16.30-21.00 på Campus Varde, Frisvadvej 72, 6800 Varde.

Ved digital deltagelse foregår streamingen online fra kl. 17.30-21.00.

Tilmelding

Der er fri entré til konferencen, men det kræver tilmelding for fysisk deltagelse senest 4. november af hensyn til forplejning og en begrænset kapacitet på Varde Gymnasium.

 

onsdag 9 okt 2024 - Ole Frank Jessen
Vist: 161 gange