Menu

Menu

ForsideOtto FrelloFrelloOtto Frello Tour- Kunst i stor størrelse Otto Frello`s Plads Thomas Frello´s tale ved 100 år´s fødselsdagNyhederKalenderBo i OutrupFakta om OutrupProfileringsside om Outrup for tilflyttereBørnepasningErhvervsdrivendeHåndværker og HandelsstandsforeningenMøllegården.... Ældre i OutrupOutrup ErhvervsinvestOutrup SangenOutrup FondenUndervisningLokalhistorieForsyningsselskaberOutrup Udviklingsplan 2020 EgnshistorieKirke og religionAnnoncører her på sidenKollektiv trafikVarde KommuneFonde, foreninger, arbejdsgrupper mv. i lokalområdetIrma Damgaards klummer i Sognebladet 2001 - 2015FritidForeningerMælkestien gennem anlægget på 15 minutterMælkevejenOplevelsesbanken ComevisitOutrup Kultur & IdrætscenterVærd af se omkring OutrupOutrup SogneforeningBlaabjerg UdviklingsrådFritids-og ungdomsklub mv.Bibliotek/BogbusOutrup AntenneforeningGalleriBilleder fra begivenheder i OutrupFoto fra Outrup AnlægGalleri Blåbjerg HKGalleri Outrup BoldklubGalleri Outrup GUBGalleri SpeedwayLokal sport frem til 1 oktober 2023SognefilmLinks til videoer fra OutrupFrelloForsøgsgalleriKontaktBliv annoncør på denne sideNyheder og kalenderWebmaster
Outrup
Foto: Ole Frank Jessen

Sjælden guldsmed ændrer syn på sø

Omfavnelse af biologisk mangfoldighed

Jeg er nok en af de mange, der har været lidt ærgerlig over, at søen i anlægget, som blev reetableret for ca. tyve år siden, er ved at gro til i vandplanter. Jeg er også en af dem, der har ment, at den skulle oprenses igen. Jeg kan så læse mig til på de nye skilte, der er kommet op i anlægget, at det ikke er muligt, fordi den meget sjældne og af EU beskyttede Grøn Mosaik-Guldsmed er blevet observeret ved søen, og at den lægger sine æg på vandplanten Krebseklo, som er den mest udbredte vandplante i søen.

Jeg kan så vælge at blive en sur gammel mand og skælde ud på EU – det kommer der nok ikke meget ud af – men jeg kan også i stedet vælge at omfavne søen i Anlægget, som den er.
Hvad vil jeg egentlig helst have? En sø med et rent vandspejl, hvor der kan svømme et par Gråænder rundt, som jeg kan smide brød ud til, eller det vi har nu: en biotopisk oase med en mangfoldighed af vanddyr, insekter, vandnymfer, guldsmede , fugle, Sommerfugle m.m. Outrup er kendt for mange gode ting, kunne vi også blive kendt for at have en af de mest sjældne Guldsmede arter i landet tager vi da det med også.

Jeg vælger det sidste frem for Sur Mand.

Resten af sommeren vil jeg forsøge at indfange så mange arter som muligt  i og omkring søen med mit kamera. I kan løbende følge resultatet på Outrup.ruban.dk under Galleri eller følg linket her

lørdag 22 jun 2024 - Ole Frank Jessen
Vist: 331 gange