Menu

Menu

ForsideOtto FrelloOtto Frello Tour-kunst i stor størelseFrello sangOtto Frello Tour- Kunst i stor størrelse Otto Frello`s Plads Thomas Frello´s tale ved 100 år´s fødselsdagNyhederBo i OutrupFakta om OutrupOutrup KortProfileringsside om Outrup for tilflyttereBørnepasningErhvervsdrivendeHåndværker og HandelsstandsforeningenMøllegården.... Ældre i OutrupOutrup ErhvervsinvestOutrup SangenOutrup FondenUndervisningLokalhistorieForsyningsselskaberOutrup Udviklingsplan 2020 EgnshistorieKirke og religionAnnoncører her på sidenKollektiv trafikVarde KommuneFonde, foreninger, arbejdsgrupper mv. i lokalområdetIrma Damgaards klummer i Sognebladet 2001 - 2015FritidForeningerMælkestien gennem anlægget på 15 minutterMælkevejenOplevelsesbanken ComevisitOutrup Kultur & IdrætscenterVærd af se omkring OutrupOutrup SogneforeningBlaabjerg UdviklingsrådFritids-og ungdomsklub mv.Bibliotek/BogbusOutrup AntenneforeningGalleriBilleder fra begivenheder i OutrupFoto fra Outrup AnlægGalleri Blåbjerg HKGalleri Outrup BoldklubGalleri Outrup GUBGalleri SpeedwayLokal sport frem til 1 oktober 2023SognefilmLinks til videoer fra OutrupFrello sangForsøgsgalleriKontaktBliv annoncør på denne sideNyheder og kalenderWebmaster
Outrup
Formand for Outrup Kultur & Idrætscenter Bent Høj Jensen ved receptionen Foto: Ole Frank Jessen

Blåbjerg Hallen fejrer 50 års jubilæum

Outrup Kultur & Idrætscenters rejse: Fra ildsjælenes vision til samlingspunkt for sport og fællesskab.

Tilbage i den første del af halvfjerdserne begyndte der at skyde idrætshaller op rundt omkring i de små samfund i hele landet. Også i Blåbjerg Kommune var der en gruppe ildsjæle, der mente, at vi skulle have en idrætshal. Det resulterede, efter en del forberedelser, i at Blåbjerg Hallen i 1974 kunne åbnes i Outrup. Hallen har siden været i konstant udvikling. Først kom udendørs faciliteterne til, da Outrup Boldklub flyttede sine aktiviteter op i tilknytning til hallen. Derefter blev hal 2 og senere hal 3 bygget, der kom tennisbaner, motionscenteret og klublokale til boldklubben.Den eneste fejl, der i starten blev lavet, var, at der ikke blev sat en tæller i dørene til idrætscentret. Det kunne have været sjovt at vide, hvor mange mennesker der igennem årene er gået ud og ind af centret. Men det er et meget stort tal. Det er meget positivt, at så mange personer igennem årene og nærmest med forøget styrke dyrker idræt, men det vigtigste, som vores idrætshaller skaber, er, at de danner ramme for det frivillige arbejde og det fællesskab og sammenhold, som det skaber. Det er helt fantastisk, det er nemlig noget af det, der er limen, som binder vores små samfund sammen.

Der har været en meget stabil drift af hallen igennem årene, hvilket ikke mindst skyldes, at der i hele perioden kun har været to halbestyrerpar, nemlig Ingrid og Peter Nielsen, og Irene og Claus Harding, “tak for det”

Vi kan samtidig være taknemmelige for, at vi de sidste 50 år har boet i et område, hvor skiftende kommunalbestyrelser har set vigtigheden af at have gode faciliteter til rådighed og også er parate til at støtte op om yderligere udvikling på området samt sikre, at de eksisterende faciliteter bliver vedligeholdt i god stand. “Også Tak for det!”

De første 50 år med idrætshal i Outrup blev i går lørdag fejret med en reception i hallen, hvor små 200 personer var med til, sammen med bl.a. borgmesteren fra Varde Kommune, at fejre jubilæet.

 

søndag 13 okt 2024 - Ole Frank Jessen
Vist: 604 gange