Blaabjerg Udviklingsråd Holdt Årlig Generalforsamling
Forskellige sogne præsenterede projekter og initiativer på aftenens møde i Lunde Kro.
Blaabjerg Udviklingsråd afholdt torsdag aften sin årlige generalforsamling, som fandt sted på Lunde Kro. Formand Agnethe Nielsen berettede om årets arbejde, som bl.a. omfattede den årlige bustur rundt i området med medlemmer fra kommunalbestyrelsen, offentligt møde om solceller i Outrup. Der var også dialogmøder med forvaltningen, længdebanens jubilæum og fælles møder med FUR, der er et fælles udvalg for udviklingsrådene.
Regnskabet blev fremlagt af kasserer John Bjerregaard. Der var indtægter på 73.594 kr., hvoraf de 61.000 udgør det årlige tilskud fra kommunen. Udgifterne var på 73.652 kr.
De fleste udgifter er gået til tilskud for igangsætning af projekter og aktiviteter i foreningerne i området, bl.a. cykelladestation i Nr. Nebel, det nye torv i Lunde, Outrup Skoles Venner, Lunde Svømmeklub, foredrag i Stausø og Frello-projektet i Outrup.
Herefter var der valg til bestyrelsen. Henrik Haahr og Stanley Johansen fra henholdsvis Kvong og Stausø blev genvalgt. Lasse Lyhne afløste John Bjerregaard som Nr. Nebels repræsentant. Outrup havde endnu ikke fundet en afløser for Agnethe Nielsen, men vil stille med et medlem fra bestyrelsen i Sogneforeningen, indtil en ny er fundet.
Generalforsamlingen sluttede med en info-runde fra de forskellige sogne. Her kunne Nymindegab fortælle, at der var afsat 1 mio. kr. til forskønnelse af indfaldsvejen til byen.
Nr. Nebel havde på plussiden, at hovedgaden var blevet forskønnet efter opgravning med kloakseparering, at opførelsen af nye boliger på Rådhusgrunden var påbegyndt, og at Byfesten igen var i gang. På minussiden var de nye cykelstier i byen blevet lidt for smalle, man ønskede den tunge trafik uden om byen, og responstiden for udrykning var for dårlig.
Lydum kunne berette om en tysk familie, der havde købt den gamle skole og indrettet galleri og som påtænker at åbne café på den anden side af gaden. Grunden ved Møllen var blevet beplantet, og der var opstillet 3 nye sheltere ved Lydum Mølle.
Stausø kunne berette, at husene i byen hurtigt blev solgt, bl.a. en del til tyske familier, og der var godt sammenhold i sognet.
I Kvong var kirken blevet renoveret for 7 mio. kr., Kvong Mose var indviet, og store pengebeløb var på vej til lokalområdet i forbindelse med sol- og vindmølleprojektet. Tallet 40 mio. blev nævnt.
I Lunde er et større renoveringsprojekt på skolen i gang. Det nye torv er indviet, der er gode erfaringer med tilflytterfesten, 120 huse er tilmeldt fjernvarme, og vareturen fra købmanden er igangsat. Sognet var godt til at løfte i flok.
I Outrup er der blevet foretaget boreprøver på mejerigrunden, så der forhåbentlig snart kan laves en lokalplan for grunden. Der havde været indvielse af Frello-pladsen, foreningsmøde med sognets foreninger, og også her var der tilflytning af udenlandske familier.
Aftenen sluttede med et spændende indlæg af Marie Fangel Cleemann fra Naturstyrelsen Blåvandshuk, som fortalte om planerne vedrørende urørt skov, som skal omfatte hele Naturstyrelsens skovområde fra Nymindegab til Blåvandshuk.
Birger Filskov var Diregent til generalforsamlingen
Agnethe Nielsen aflagde sin sidste beretning
John Bjerregaard fremlagde regnskabet
Pia Jessen med info fra Nymindegab
Marie Fangel Cleemann fra Naturstyrelsen