Menu

Menu

ForsideOtto FrelloOtto Frello Tour- Kunst i stor størrelse Otto Frello`s Plads Thomas Frello´s tale ved 100 år´s fødselsdagFrello sangNyhederBo i OutrupOutrup SogneforeningFakta om OutrupProfileringsside om Outrup for tilflyttereBørnepasningErhvervsdrivendeHåndværker og HandelsstandsforeningenMøllegården.... Ældre i OutrupOutrup ErhvervsinvestOutrup KortOutrup SangenOutrup FondenUndervisningLokalhistorieForsyningsselskaberOutrup Udviklingsplan 2020 EgnshistorieKirke og religionAnnoncører her på sidenKollektiv trafikVarde KommuneFonde, foreninger, arbejdsgrupper mv. i lokalområdetIrma Damgaards klummer i Sognebladet 2001 - 2015FritidForeningerMælkestien gennem anlægget på 15 minutterMælkevejenOplevelsesbanken ComevisitOutrup Kultur & IdrætscenterVærd af se omkring OutrupBlaabjerg UdviklingsrådFritids-og ungdomsklub mv.Bibliotek/BogbusOutrup AntenneforeningGalleriBilleder fra begivenheder i OutrupFoto fra Outrup AnlægGalleri Blåbjerg HKGalleri Outrup BoldklubGalleri Outrup GUBGalleri SpeedwayLokal sport frem til 1 oktober 2023SognefilmLinks til videoer fra OutrupForsøgsgalleriFrello sangKontaktBliv annoncør på denne sideNyheder og kalenderWebmaster
Dyrelivet i Outrup Anlæg
Billeder af dyrelivet fra området ved Guldsmede Søen
Default image

Dyrelivet ved Søen i Anlægget

Denne side vil løbende blive opdateret med billeder af det mangfoldige dyreliv, der udspiller sig i og omkring Søen i Anlægget. Måske vi skulle kalde søen Guldsmedesøen, da der er optimale forhold for netop Guldsmeden.

Ved søen er i øvrigt observeret den meget sjældne og EU-beskyttede Grøn Mosaikguldsmed.

Den Grønne Mosaikguldsmed borer sine æg ind i planten Krebseklo, som er meget udbredt i søen. Når en guldsmedlarve kommer frem fra ægget, søger den ned til bunden, hvor den opholder sig i 3-4 år, inden den søger op på planterne og forvandler sig til den voksne guldsmed.

Grøn mosaikguldsmed ses på vingerne fra slutningen af juni til starten af september, med hovedvægten af observationer i sidste halvdel af juli og august. I denne periode parer hunnen sig med hannen, lægger sine æg og dør.

Grøn mosaikguldsmed er en såkaldt bilag IV art. Det betyder, at den optræder på habitatdirektivets bilag IV, og at arten og dens leve- og ynglesteder er strengt beskyttet i EU.

Foto: Ole Frank Jessen